Meteorologii au emis, vineri seara, o avertizare cod galben de ceata pentru 17 judete din intreaga tara, fiind anuntata scaderea vizibilitatii in unele locuri si sub 50 de kilometri la ora, scrie News.ro. Pe Autostrada Bucuresti - Pitesti, pe Autostrada Soarelui si pe A3, dar si pe drumuri nationale din mai multe judete politistii anunta ca se circula cu dificultate.

CeataFoto: Dreamstime.com

Potrivit meteorologilor, in judetele Buzau, Ilfov, Ialomita, Teleorman, Prahova, Arges, Dambovita, Giurgiu, Calarasi, Botosani, Neamt si Suceava se va semnala ceata densa cu scaderea vizibilitatii, pana la ora 23.00.

In judetele Gorj, Mehedinti, Olt, Valcea si Dolj ceata densa se va manifesta pana la miezul noptii. De asemenea, in aceste zone se va inregistra burnita.

La randul lor, politistii anunta ca, din cauza cetii, vizibilitatea este redusa pe mai multe artere din tara, circulatia fiind ingreunata.

Fenomenul este semnalat pe toata Autostrada A1 Bucuresti - Pitesti, pe tronsonul kilometric 160-193 al Autostrazii A 2 Bucuresti - Constanta, pe tronsonul kilometric 14-68 al Autostrazii A3 Turda - Bors si pe majoritatea drumurilor nationale din judetele Arges, Buzau, Botosani, Braila, Dambovita, Dolj, Calarasi, Giurgiu, Gorj, Ialomita, Ilfov, Mehedinti, Neamt, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman si Valcea.

Pentru a preveni savarsirea de accidente rutiere, polisistii recomanda conducatorilor auto care se deplaseaza pe aceste sosele sa foloseasca sistemele de iluminare si dezaburire, sa circule cu viteza foarte redusa, sa manifeste prudenta sporita la volan si sa mareasca distanta de siguranta fata de vehiculele dinainte.