Ministrul interimar al Justitiei, Teodor Melescanu, a anuntat, astazi, la Antena 3, ca Guvernul va sesiza Curtea Constitutionala in legatura cu refuzul presedintelui de a o numi ministru pe Norica Nicolai. Sesizarea ar putea fi facuta in urmatoarele zile sau chiar astazi, a precizat Teodor Melescanu.

"Daca nu azi pana la ora 6, maine sau cand va fi posibil, eu sunt convins ca va pleca si cererea catre Curtea Constitutionala in legatura cu diferendumul referitor la Norica Nicolai. Din cate stiu, ea a fost finalizata, avocatul a fost stabilit", a declarat Teodor Melescanu.

Presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu s-au intalnit din nou miercuri pentru a lua o decizie in legatura cu desemnarea unui nou ministru al Justitiei, insa ambii si-au pastrat punctele de vedere in legatura cu Norica Nicolai, in urma intalnirii. Traian Basescu a declarat miercuri, in urma intalnirii cu premierul, ca nu ii este ostil Noricai Nicolai, dar ca romanii au dreptul la un ministru al justitiei imaculat profesional si moral, conditii pe care, in opinia sa, Norica Nicolai nu le indeplineste.