Ministrul interimar al Justitiei, Teodor Melescanu, a declarat ca dosarele celor opt fosti si actuali ministri vor ajunge vineri, la ora 18.00, la minister, potrivit Antena 3.

Intre timp, presedintia a anuntat ca a trimis documentele Ministerului Justitiei, Palatul Cotroceni afirmand ca actele sunt in copii deoarece originalele se afla la parchetul de pe langa ICCJ si Directia Nationala Anticoruptie.

Teodor Melescanu a returnat vineri presedintelui Traian Basescu avizele de urmarire penala ale demnitarilor, trimise de Presedintie in urma cu cateva zile.

Ministrul sustine intr-un comunicat ca documentatia primita de la Presedintie este incompleta, lipsind dosarele propriu-zise.

Presedintia Romaniei a transmis pe 16 ianuarie ministrului justitiei un numar de 7 cereri, in 8 cauze privind pe: Adrian Nastase, Victor Babiuc, Miron Tudor Mitrea, Tudor Alexandru Chiuariu, Nicolae Paul Anton Pacuraru, Decebal Traian Remes si Ioan Codrut Seres, referitoare la declansarea procedurilor legale pentru urmarirea penala a acestora.