Copilul roman de 12 ani acuzat ca a injunghiat un adolescent la Budapesta si repatriat, acum 2 zile, a disparut din centrul de plasament de la Miercurea Ciuc, anunta Antena 3.

Minorul a fost retinut de politistii unguri, insa ulterior a fost pus in libertate, pentru ca legea din Ungaria nu permite arestarea unui minor care are cetatenie straina. Nici in Romania nu a putut fi inchis tot din cauza varstei, asa ca a fost trimis intr-un centru de plasament. El a disparut, insa, din centru dupa mai putin de o zi.

Directorul Directiei pentru Protectia Copilului din Harghita, Eva Bartha, a declarat, pentru Antena 3, ca minorul a scapat pur si simplu prin fuga, cu toate ca, sustine aceasta, a fost tot timpul supravegheat. Copilul este dat, acum, in urmarire generala.

Minorul, care provine din judetul Harghita, plecase din tara impreuna cu parintii in urma cu cateva luni, iar intreaga familie locuia in strada, in zona unei statii de metrou din Budapesta si supravietuia de pe urma copilului, care era trimis la furat.

Saptamana trecuta, acesta a ranit cu cutitul un adolescent care a refuzat sa ii dea un aparat MP3 player. Minorul s-a aflat de mai multe ori in atentia politiei ungare si a fost trimis in adaposturi, dar a fugit de fiecare data si s-a intors in strada.