Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Braila au stabilit ca un incendiu puternic, in urma caruia au fost distruse sau avariate sase gospodarii, a fost provocat de un scurtcircuit electric, dar si focul a fost semnalat cu intarziere, relateaza News.ro.

Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Braila, colonel Stefan Stoian, s-a stabilit ca incendiul a izbucnit de la un scurtcircuit la instalatia electrica la nivelul consolei de sustinere a cablurilor de alimentare cu energie electrica la un imobil situat pe strada Theodor Aman din Braila.

Conform sursei citate, din cauza faptului ca in zona respectiva casele sunt lipite una de cealalta si probabil a faptului ca incendiul a fost observat si anuntat tarziu, la sosirea fortelor de interventie incendiul se propagase la nivelul podurilor altor cinci imobile, doua situate pe str. Theodor Aman si trei pe str. Grivitei.

La imobilul de pe str. Theodor Aman de la care s-a propagat incendiul au ars acoperisul pe o suprafata de 130 de metri patrati, bunurile din doua camere de locuit si s-au degradat tavanele si peretii la sase camere de locuit si un hol. In cazul celorlalte cinci case, au ars acoperisurile si s-au degradat peretii si tavanele, mobilierul si aparatura electrocasnica.

Pe timpul interventiei, sase persoane au suferit atacuri de panica si au fost asistate medical la fata locului de catre un echipaj al Serviciului de Ambulanta Judetean Braila.

Aproximativ 40 de pompieri cu sapte autospeciale au intervenit pentru lichidarea focului izbucnit duminica dupa-amiaza, iar in sprijinul fortelor de interventie ale ISU au mai actionat patru echipaje ale Politiei, Jandarmeriei si Ambulantei.