Un barbat a murit, miercuri seara, dupa ce a fost lovit de un copac prabusit din cauza vantului puternic in Sectorul 5 al Capitalei, anunta Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti - Ilfov.

Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Bucuresti - Ilfov, Adrian Marin, barbatul avea 42 de ani si a murit din cauza loviturii foarte puternice la cap, cauzata de caderea unui copac, citeaza News.ro.

Accidentul s-a produs pe Soseaua Viilor nr. 45, in Sectorul 5, iar la fata locului au actionat un echipaj de descarcerare si o ambulanta SMURD.

Pana la ora 21.00, pompierii au actionat in Bucuresti pentru indepartarea a opt copaci cazuti pe carosabil, autoturisme si linii electrice, iar in judetul Ilfov, pentru extragerea apei din patru subsoluri si pentru indepartarea unui copac cazut pe carosabil. Cinci masini au fost avariate.

****

Capitala se afla miercuri seara sub avertizare cod galben de furtuna. Conform ANM, in Bucuresti, dupa ora 18:00 vantul urma sa se intensifice treptat, intervalul critic fiind intre orele 20:00 si 3:00, cand vantul poate lua aspect de vijelie, cu viteze intre 55 si 65 de kilometri pe ora.

Precipitatiile vor fi de 25 de litri/pe metru patrat, putand sa ajunga in unele cartiere si la 35 l/mp, cantitati ce vor fi inregistrate pe o durata scurta de cel mult doua ore.

Vantul va mai avea intensificari pe parcursul zilei de joi, dar rafalele vor ajunge pana la cele mult 40 - 50 de km/ora.