Cinci persoane, patru adulti si un copil de 11 ani, au fost ranite in urma exploziei care s-a produs vineri la un bloc din municipiul Botosani, victimele fiind transportate la spital pentru ingrijiri, informeaza News.ro. Unul dintre adulti are arsuri pe jumatate din suprafata corporala, iar copilul are o fractura la un picior. Apartamentul in care s-a produs deflagratia a fost complet distrus, alte doua locuinte fiind afectate.

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Botosani, au declarat vineri, pentru News.ro, ca in urma deflagratiei care a avut loc la etajul al doilea al unui bloc din municipiu au fost ranite cinci persoane.

Este vorba despre patru adulti si un copil de 11 ani, toti fiind transportati la spital.

"Unul dintre adulti a suferit arsuri pe 40 - 50% din suprafata corporala si va fi trimis la o unitate specializata din tara, iar copilul a suferit o fractura la un picior. Celelelte victime sunt evaluate de catre medici", au declarat reprezentantii ISU Botosani.

Potrivit acestora, apartamentul in care s-a produs explozia a fost complet distrus, alte doua fiind afectate.

La fata locului sunt echipe ale furnizorului de gaz, dar si reprezentantii Inspectoratului de Stat in Constructii pentru a evalua stabilitatea cladirii. Cauza producerii exploziei este in curs de stabilire.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) o explozie neurmata de incendiu s-a inregistrat la etajul doi al unui imobil situat in municipiul Botosani.

La fata locului, salvatorii intervin cu doua autospeciale de stingere si doua ambulante SMURD. In sprijinul echipajelor de interventie, actioneaza si doua ambulante ale Serviciului Judetean de Ambulanta.

Preventiv, 20 de locatari ai imobilului au fost evacuati.