Sase persoane au fost ranite, miercuri seara, dupa ce autocarul in care se aflau s-a ciocnit cu un autoturism si s-a rasturnat, in localitatea clujeana Catcau, transmite News.ro. Soferul autoturismului este incarcerat, insa constient. Autoritatile clujene au activat planul rosu de interventie.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Cluj, maiorul Andrei Biris, miercuri seara, in localitatea Catcau, a avut loc un accident rutier in care au fost implicate un autoturism si un autocar care s-a rasturnat.

Sursa citata a precizat ca, din primele informatii, sase persoane aflate in autocar sunt ranite usor, iar soferul autoturismului este incarcerat, dar constient.

In judetul Cluj a fost activat Planul Rosu de interventie pentru gestionarea evenimentelor cu victime multiple.

La fata locului intervin o autospeciala pentru transport personal si victime multiple (ATPVM), o ambulanta SMURD de terapie intensiva, un echipaj al Serviciului de Ambulanta Judetean Cluj si o autospeciala de stingere cu modul de descarcerare.

UPDATE 20.30 - Primele victime ale accidentului rutier petrecut, miercuri seara, in localitatea clujeana Catcau, dupa ce un autocar si un autoturism s-au ciocnit au fost preluate de la locul accidentului si vor fi transportate la spital, starea lor fiind buna, a declarat pentru News.ro purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Cluj, Andrei Biris. Din primele informatii, se pare ca accidentul s-a produs dupa ce autoturismul a patruns pe contrasens. La ora actuala, traficul rutier in zona este complet blocat.

Purtatorul de cuvant al ISU Cluj a precizat ca, deocamdata, nu se cunoaste starea soferului care este incarcerat.

Pana la ora actuala, nu s-a stabilit cate persoane se aflau in autocar, dar medicii sunt la fata locului pentru a evalua starea de sanatate a tuturor pasagerilor si urmeaza sa decida cate persoane vor mai fi transportate la unitati medicale.

La randul lor, reprezentantii Politiei Judetene Cluj au precizat ca accidentul s-a produs pe drumul national 1 C Dej - Baia Mare, la iesirea din localitatea Catcau, in apropiere de Dej, traficul in zona fiind complet blocat.

Din primele informatii, se pare ca accidentul s-a produs dupa ce autoturismul a patruns pe sensul opus de mers. Informatiile preliminare indicau sase raniti din autocar si soferul autoturismului incarcerat, insa constient.