La nivelul judetului Iasi a fost activat, joi seara, planul rosu de interventie in urma unui apel primit la 112 de la cetatean care a semnalat ca a vazut un avion cu flacari la motoare care s-ar fi putut prabusi in zona localitatilor Prisecani si Osoi, mai multe echipaje de interventie fiind trimise acolo, a declarat pentru Agerpres prefectul judetului Iasi, Marian Serbescu.

UPDATE 02:00 Codul rosu de interventie impus la Iasi dupa ce un apel la 112 a anuntat prabusirea unui avion a incetat, autoritatile sustinand ca este posibil ca barbatul care a sunat la 112 sa fi fost indus in eroare de luminile de smenalizare ale unei aeronave, potrivit news.ro.

Prefectul a mentionat ca semnalarea primita nu a fost confirmata deocamdata, echipele trimise in teren urmand sa verifice situatia.

"Este un apel primit la ora 22.45. Cetateanul spunea ca e in zona Prisecani - Osoi. Acum verificam daca se confirma. Obligatoriu, de la preluarea acestui anunt am intrat sub cod rosu", a mentionat prefectul Marian Serbescu.

Mai multe echipaje ale ISU, Ambulanta, SMURD, si IPJ au plecat spre cele doua localitati, a mai indicat sursa citata.

UPDATE 00.15: Raed Arafat: S-a luat legatura cu Romatsa, in acest moment nu e niciun avion disparut

Secretarul de stat in MAI Raed Arafat a declarat pentru Agerpres ca din informatiile primite de la Romatsa nu este nimic confirmat pana la acest moment privind posibila prabusire a unui avion in judetul Iasi.

"La momentul acesta ROMATSA nu are nimic disparut. Este un apel telefonic care a venit. Ai nostri cauta acolo ca masura de precautie, dar la acest moment nu este nimic confirmat. S-a luat legatura cu ROMATSA. In acest moment nu avem nimic disparut, oficial, din avioanele care erau in zona", a spus Arafat.

UPDATE 23.45: Reprezentantii Aeroportului Iasi nu au informatii despre prabusirea unei aeronave

Purtatorul de cuvant al Aeroportului International Iasi, Elena Troia, a declarat pentru Agerpres ca informatiile detinute in prezent nu confirma ca ar fi avut loc un accident aviatic in zona.

"Nu avem informatii despre un posibil accident in care sa fie implicat vreun avion care sa execute curse la/catre Aeroportul Iasi", a declarat Elena Troia.