Hidrologii au emis, joi, o avertizare cod galben de scurgeri de pe versanti, torenti, paraie si viituri rapide pe rauri din judetele Buzau, Dambovita si Prahova.

Hidrologii au emis o avertizare cod galben pentru judetele Buzau, Dambovita si Prahova, fiind posibil sa se inregistreze scurgeri importante de pe versanti, torenti, paraie si viituri rapide pe raurile Buzau si Ialomita, dar si pe afluentii acestora, informeaza News.ro.

"Ca urmare a precipitatiilor inregistrate, a celor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe rauri mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie", precizeaza hidrologii.

In judetul Buzau, fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele rauri mici din bazinele superioare ale raurilor Slanic si Calnau, in timp ce in celelalte doua judete este posibil sa produca probleme unele rauri mici din bazinul superior al raului Ialomita.

Avertizarea meteorologilor este valabila pana joi, la miezul noptii.