Oamenii care nu consuma alcool, nu fumeaza si mananca suficiente fructe si legume isi pot prelungi viata cu pana la 14 ani, arata un studiu realizat de cercetatorii britanici.

Potrivit Antena 3, cercetarile au urmarit 20.000 de oameni pe parcursul unui deceniu. Studiul a fost efectuat de Universitatea Cambridge si Consiliul de Cercetari Medicale din Norfolk (Marea Britanie), intre anii 1993 si 2006, iar participantii au varste cuprinse intre 45 si 79 de ani. Participantii la studiu au fost alesi la intamplare, fara sa se tina cont de nivelul de trai. In plus, acestia nu sufereau, in momentul inceperii studiului, de cancer sau afectiuni cardiace.

Echipa de cercetatori a ajuns la concluzia ca cei care nu fumeaza, nu consuma alcool si fac exercitii fizice au o speranta de viata marita considerabil. DE asemenea, o persoana de 74 de ani care nu fumeaza, nu consuma alcool si nu este sedentara are aceeasi speranta de viata ca un fumator care consuma alcool si nu face miscare, in varsta de 60 de ani.