Traficul feroviar intre Gheorghieni si Toplita, in judetul Harghita, blocat dupa ce patru vagoane ale unui tren de marfa incarcat cu azotat de amoniu au deraiat, a fost reluat, anunta News.ro.

Trenuri CFRFoto: Hotnews

CFR SA anunta reluarea circulatiei feroviare pe sectia Gheorghieni - Toplita incepand cu ora 16.05.

Patru vagoane ale unui tren de marfa incarcat cu azotat de amoniu au deraiat, joi dupa-amiaza, la intrarea in statia Ditrau, din judetul Harghita, in zona macazurilor.

Potrivit sefului Politiei Transporturi Feroviare Harghita, Constantin Nut, trenul de marfa, care circula dinspre Targu Mures, era format din doua locomotive si 24 de vagoane incarcate cu azotat cu amoniu.

"La intrarea in statia Ditrau, in zona macazurilor, patru dintre vagoanele garniturii de marfa au deraiat, dar nu s-au rasturnat. Nu sunt victime si nici pericol de incendiu sau explozie", spunea Nut.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, declara ca la fata locului se afla o autospeciala cu apa si spuma de la Detasamentul de pompieri Gheorghieni.

"Azotatul de amoniu este in saci de 600 de kilograme, izolati, si nu exista pericol de explozie", spunea ea.

La fata locului este asteptata o echipa de specialisti de la Regionala CFR Brasov, care va cerceta cauzele care au dus la producerea incidentului.

Traficul feroviar pe sectia Gheorghieni - Toplita a fost oprita din cauza deraierii celor patru vagoane, doua trenuri stationand in garile Lazarea si Toplita.