Judetele Bihor, Timis, Arad, Caras-Severin, Bistrita-Nasaud, Maramures, Cluj, Neamt si Suceava sunt sub avertizare cod galben de vant puternic, emisa de ANM pana duminica la ora 15.00 in cazul primelor patru, si pana la 14.00, respectiv 12.10 pentru zona de munte a celorlalte judete, informeaza Mediafax.

ANM a emis o avertizare nowcasting cod galben de vant puternic pentru judetele Bihor, Timis, Arad si Caras-Severin, unde se vor semnala intensificari ale vantului, care la rafala vor atinge si depasi 60 de kilometri pe ora si izolat 70 de kilometri pe ora, mai ales in zona de deal si munte. Avertizarea este valabila pana la ora 15.00.

Pentru zona de munte a judetelor Bistrita-Nasaud si Maramures, ANM a emis o avertizare nowcasting cod galben pana la ora 14.00, pana cand, la altitudini de peste 1.300 de metri, rafalelel de vant vor depasi 90 de kilometri pe ora. Totodata, aici va ploua.

In zona de munte a judetului Cluj, la altitudini de peste 1.500 de metri, se vor semnala intensificari ale vantului care vor depasi la rafala 90 de kilometri pe ora. Avertizarea este valabila pana la ora 14.00.

Totodata, ANM a emis o avertizare nowcasting cod galben de vant puternic pentru zona de munte a judetelor Neamt si Suceava. unde la altitudini de peste 1.700 de metri rafalele de vant vor ajunge la 90 de kilometri pe ora. Avertizarea este valabila pana la ora 12.10.