Paisprezece persoane au fost ranite, sase dintre acestea fiind transportate la Spitalul Judetean Tulcea, dupa ce doua ambarcatiuni s-au ciocnit pe Dunare, la Mila 35, in judetul Tulcea, informeaza News.ro.

Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Tulcea, joi seara, ISU Delta al judetului Tulcea a fost solicitat sa intervina in municipiul Tulcea, in zona de trecere a bacului, in sprijinul a 14 persoane aflate intr-o salupa de tip water-taxi, acestea fiind preluate din doua ambarcatiuni care au fost implicate intr-un accident naval pe Dunare, la Mila 35.

Imediat de la primirea apelului, la fata locului s-au deplasat echipajele de interventie din cadrul Detasamentului de Pompieri Tulcea cu o autospeciala cu apa si spuma, una de descarcerare, si doua echipaje SMURD.

"Ajunse la locul evenimentului, echipele de interventie ale ISU Tulcea, impreuna cu fortele de sprijin, au inceput misiunea de salvare si de preluare a persoanelor care au fost implicate in accidentul naval, astfel ca sase persoane au fost transportate la Spitalul Judetean de Urgenta Tulcea, iar celelate opt persoane au fost monitorizate medical, dar au refuzat transportul catre spital", se arata in comunicatul ISU Tulcea.

Cauzele si imprejurarile in care s-a petrecut accidentul naval sunt in curs de cercetare.

La aceasta actiune au mai participat, pe langa ISU Tulcea, Serviciul de Ambulanta Tulcea,Inspectoratul de Politie Judetean Tulcea, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Tulcea si Capitania Municipiului Tulcea.

Potrivit Politiei, in acest caz a fiost deschis un diosar penal pentru vatamare corporala din culpa.