Un tren Metrorex care circula pe magistrala M1 (Dristor - Pantelimon) a ramas blocat joi seara in subteran, intre statiile Piata Iancului si Piata Muncii din Capitala, fiind solicitat sprijinul echipajelor ISU - SMURD pentru evacuarea calatorilor insa, la sosirea acestor echipaje s-a reusit gararea trenului defect in statia Piata Muncii, transmite News.ro.

Zeci de calatori blocati in metrouFoto: Facebook/ Irina Folea

La ora transmiterii acestei stiri traficul pe magistrala 1 de metrou este ingreunat, trenurile avand o frecventa de aproximativ 15 minute.

Trenul defect este, in continuare blocat, in statia Muncii iar celelalte garnituri circula in sistem pendular, pe o singura linie in zona statiei Piaa Muncii.

Potrivit lui Daniel Vasile, purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti, pompierii au fost alertati de dispeceratul Metrorex in jurul orei 18.45, fiind trimise un echipaj SMURD si unul specializat in stingerea incendiilor. La aproximativ 15 minute dupa ce pompierii au ajuns in statia Piata Muncii trenul era deja garat, iar calatorii iesisera in siguranta.

Potrivit martorilor, trenul a ramas blocat intre statii aproximativ 30 de minute, calatorii fiind nevoiti sa stea, in mai multe randuri, pe intuneric, noteaza Mediafax.

UPDATE 20.30 Metrorex: Circulatia pe Magistrala 1 de metrou a revenit la normal dupa ce un tren s-a defectat

Oficialii Metrorex arata ca circulatia pe magistrala M1 (Dristor - Pantelimon) a revenit la normal, joi seara, dupa ce un tren s-a defectat in subteran, intre statiile Piata Iancului si Piata Muncii din Capitala.

Reprezentantii biroului de presa al Metrorex spun ca unul dintre trenuri a avut o defectiune la sistemul de coordonare, astfel ca a ramas blocat pe firul 2, respectiv intre statiile Iancului si Piata Muncii.

In tot acest timp, mai arata oficialii companiei de metrou, trenurile au avut intarzieri de 20-25 de minute si s-au facut anunturi atat in statii cat si in trenuri cu privire la situatia creata astfel incat calatorii sa fie informati.