Purtatorul de cuvant al ISU Giurgiu, colonel Ion Dristaru, a declarat vineri, pentru Agerpres, ca cele patru victime ale accidentului produs vineri dupa-amiaza pe DN 5, in dreptul localitatii Uzunu, au fost gasite carbonizate, incendiul izbucnind in urma coliziunii dintre doua autoturisme.

"In accident au fost implicate doua autoturisme Dacia Logan si unul dintre acestea, un taxi ce venea de la Bucuresti spre Giurgiu, a intrat pe contrasens si s-a izbit frontal de un alt autoturism Dacia Logan care se deplasa in sens invers. Imediat, in urma impactului, a izbucnit un incendiu. Incendiul s-a extins cu repeziciune pentru ca accidentul a fost anuntat la 112 la orele 14:50, iar la 14:51 - se vede pe filmarea unuia dintre martori - masinile erau deja in flacari. Martori la acest accident au fost si cativa bulgari care se deplasau cu o autoduba spre Bucuresti si ei au franat brusc pentru a nu deveni victime colaterale, dupa care au incercat sa ii ajute pe cei aflati in masinile care luasera foc, dar nu au putut deschide usile", a declarat Ion Dristaru.

El a spus ca ambele masini care au intrat in coliziune aveau instalate sisteme de alimentare cu gaz, dar "nu acesta a fost factorul primordial al izbucnirii incendiului, ci impactul frontal".

Urmeaza ca cei de la Medicina Legala sa stabileasca daca cei patru au decedat in urma impactului sau din cauza incendiului.

Bulgarii care au incercat sa scoata victimele din masini au declarat pompierilor ca "trupurile erau deja inerte".

"Pentru stingerea incendiului a intervenit echipajul de pompieri de la Calugareni, care a ajuns la fata locului in sase minute, dar arderea era generalizata. Au stins imediat focul, dar persoanele aflate in cele doua masini erau carbonizate", a completat Ion Dristaru.

Potrivit purtatorului de cuvant al IPJ Giurgiu, Cornel Vasilache, trupurile carbonizate au fost transportate la Serviciul de Medicina Legala Giurgiu in vederea efectuarii necropsiei. Conform lui Vasilache, in fiecare dintre cele doua masini se afla cate un barbat si o femeie.