Soferul italian care a accidentat mortal un cameraman al unei televiziuni locale pe soseaua de centura a municipiului Buzau, in primavara anului 2014, a fost condamnat de instanta de fond la doi ani de inchisoare cu executare, decizia nefiind definitiva, scrie News.ro.

"(...) condamna inculpatul M.G. la o pedeapsa de doi ani de inchisoare pentru infractiunea de ucidere din culpa, savarsita in dauna victimei Paun Laurentiu Daniel, in data de 02.03.2014. In baza art. 66 alin. (1) lit. a), b), Cod penal interzice inculpatului, ca pedeapsa complementara, exercitarea drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, pe o perioada de doua ani, de la ramanerea definitiva a prezentei sentinte. Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicare", se arata in incheierea sedintei de judecata a magistratilor de la Judecatoria Buzau.

Operatorul TV Laurentiu Paun a fost accidentat mortal, in 2 martie 2014, in timp ce se afla la o filmare pe soseaua de centura a municipiului Buzau. Cameramanul fusese la un accident anuntat pe soseaua de centura, iar la intoarcere s-a oprit sa filmeze o masina care iesise de pe sosea din cauza neadaptarii vitezei la conditiile meteo rutiere.

In timp ce cameramanul filma scena, cetateanul italian Gianni Magaleto, aflat la volanul unui autoturism ce se deplasa dinspre Focsani spre Bucuresti, a scapat masina de sub control pe fondul carosabilului umed si l-a accidentat mortal pe Laurentiu Paun, care se afla in afara soselei.

Cetateanul italian care l-a accidentat mortal pe Laurentiu Paun a avut si alte probleme cu legea pe teritoriul Romaniei. In anul 2008, el a fost prins asupra sa cu o cantitate mare de droguri, a fost condamnat si pe numele sau a fost emisa o decizie de expulzare. Intrucat la momentul iesirii din inchisoare, Romania era stat membru UE, iar italianul s-a stabilit la Focsani, unde a inceput o afacere cu detergenti.