Salvamont Neamt atentioneaza turistii care intentioneaza sa parcurga traseele din statiunea Durau spre cabana Dochia ca ambele rute sunt inchise momentan din cauza caderii unui numar mare de arbori, pe care zapada i-a prins infrunziti.

Seful Salvamont, Raul Papalicef, a precizat intr-un comunicat remis Agerpres ca mai multe grupuri de turisti au fost asistate de catre echipele Salvamont, fiind blocate si dezorientate de faptul ca nici potecile si nici marcajele turistice nu se mai vad, fiind obturate de arbustii cazuti si de zapada.

Din acest motiv, traseele de la Fantanele spre Varful Toaca si de la cascada Duruitoarea spre cabana Dochia au fost inchise.

De asemenea, stratul de zapada este cuprins intre 55 de centimetri pana la un metru la peste 1.400 de metri altitudine.

"Traseele au fost parcurse cu dificultate si evaluate de catre salvatorii montani si a fost luata hotararea ca, dupa normalizarea conditiilor meteo, traseul Durau - Fantanele - Dochia sa fie degajat. Cat priveste traseul Duruitoarea - Dochia, lucrarile de degajare si amenajare se vor efectua in luna mai 2017, fiindca oricum traficul turistic este restrictionat pe perioada iernii. Exista probleme si foarte multi copaci cazuti si pe celelalte trasee, care vor beneficia de lucrari de degajare pana cel tarziu in luna decembrie", a declarat Raul Papalicef, potrivit comunicatului de presa.

Traseul recomandat din Izvorul Muntelui catre cabana Dochia este recomandat prin Curmatura Lutul Rosu.