CInundatii in Judetul Buzau: Circa 500 de persoane din satul Plesi, comuna buzoiana Bisoca, au ramas izolate dupa ce miercuri seara podul de tuburi a fost luat de apele raului Ramnicu Sarat, transmite Agerpres.

Inundatii in Pechea, GalatiFoto: Captura Facebook

"Oamenii nu pot ajunge acasa decat pe o punte suspendata, din cauza debitului mare al raului Ramnicu Sarat, care a rupt din mal si a luat podul de tuburi. Totodata este afectata si o portiune din drumul comunal", a declarat primarul comunei Bisoca, Florin Stemate.

Codul portocaliu de inundatii pentru raul Ramnicu Sarat a fost prelungit pana joi dimineata la ora 8.

Inundatii in judetul Galati: Prefectul a cerut ajutorul armatei, aproape 50 de militari intervin

Sute de oameni au fost evacuati si sute de case au fost inundate in judetul Galati in urma inundatiilor cauzate de ploile torentiale si revarsarea raurilor Suhu si Geru. Potrivit reprezentantilor ISU Galati, citati de Agerpres, 530 de persoane au fost evacuate din Slobozia Conachi, Cuza Voda, Schela si Pechea, dar in tot judetul sunt 17 localitati afectate de ploile si inundatiile din ultima vreme. Ministerul Apararii anunta intr-un comunicat ca "detasamente de militari din Garnizoana Galati, insumand un efectiv de aproape 50 de angajati, actioneaza, in prezent, la solicitarea autoritatilor locale, pentru limitarea efectelor inundatiilor din zona".

Purtatorul de cuvant al Prefecturii Galati, Petrica Patilea, a declarat pentru Agerpres ca cea mai grava situatie se inregistreaza la Pechea, unde au fost deja evacuate peste 250 de persoane, peste 100 de case sunt inundate, iar DJ 251 care strabate comuna si face legatura cu municipiul Tecuci este inundat. Aici, apa atins in unele locuri chiar si 1,5 metri. La Slobozia Conachi a fost spart controlat un dig si au fost evacuate 60 de persoane din 28 de case, dintre cele 150 afectate. DN 25 s-a inchis in zona localitatii Vames. La Cuza Voda sunt inundate 100 de case, si au fost evacuate 200 de persoane, iar la Costache Negri, zece gospodarii. Din localitatile Negrea si Schela au fost evacuate 20 de persoane.

Prefectul judetului Galati, Dorin Otrocol, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean pentru Situatii de Urgenta, a solicitat ajutorul militarilor din Garnizoana Galati pentru a interveni in zonele inundate din localitatile Slobozia Conachi si Cuza Voda, a declarat purtatorul de cuvant al Prefecturii Galati, Petrica Patilea. Potrivit acesteia, in cele doua localitati au ajuns doua plutoane de cate 25 de militari imbarcati pe autocamioane.