Doua sesizari au fost depuse la Politia Arad privind tentative de rapire a unor fetite de noua ani din fata scolii, iar un pastor de 70 de ani a fost condus la audieri, miercuri, dupa ce politistii au deschis doua dosare de cercetare penala pentru infractiunea de hartuire, relateaza News.ro. Tatal unei fetite a postat relatarile copilei sale pe Facebook, iar mii de aradeni au redistribut postarea, declarandu-se ingrijorati.

Miercuri dimineata, doua femei au mers la Politia Arad si au depus sesizari, aratand ca fetele de noua ani, colege in aceeasi clasa de la Scoala Generala Nr. 4 "Ioan Slavici" Arad, ar fi fost abordate de un barbat care le-ar fi cerut sa urce in masina sa, pentru a le duce acasa.

Coform relatarilor elevelor, barbatul conducea un Ford Focus de culoare albastra si a fost insistent sa le urce in masina, insa fetele au fugit. Incidentele ar fi avut loc marti, la ora 12.00, in fata unitatii de invatamant, cand elevele au plecat de la cursuri.

"In urma acestor sesizari, au fost deschise doua dosare de cercetare penala pentru hartuire", a declarat pentru News.ro purtatorul de cuvant al Politiei Arad.

Anterior depunerii reclamatiilor, marti seara, un caz similar fusese relatat pe Facebook de un aradean - Marius Scortea -, care sustine ca fetita sa a ajuns acasa speriata, dupa ce un barbat a incercat sa o bage cu forta intr-un autoturism oprit in fata scolii. Fata este colega de clasa cu cele doua eleve ale caror mame au depus sesizarile.

"Am o rugaminte la cei care pot da detalii despre incidentele care s-au petrecut la Scoala Generala nr. 4, ca nu numai copilul meu era sa fie rapit, au fost mai multe cazuri", a scris aradeanul pe reteaua de socializare, postarea sa fiind redistribuita de mii de aradeni, care au comentat ingrijorati.

Miercuri dupa-amiaza, Politia Arad a anuntat ca un barbat de 70 de ani, pastor la o biserica, a fost condus la audieri, el fiind banuit ca le-ar fi abordat pe eleve, insa deocamdata nu se stie cu ce scop.

Politistii vor studia si inregistrarile camerelor video de la scoala, pentru a stabili cum s-au derulat evenimentele, dar spun ca barbatul nu a intrat in incinta unitatii de invatamant.

Reprezentantii scolii au afirmat ca nu l-au vazut pe barbatul care ar fi racoltat fete, astfel ca nici nu au sesizat Politia.