Politistii de frontiera au depistat la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat sapte cetateni irakieni ascunsi sub intr-un spatiu amenajat intr-o platforma auto care incercau sa intre fraudulos in Romania, anunta Politia de Frontiera.

Sapte irakieni depistati la PTF CalafatFoto: Politia de Frontiera

"In data de 30.09.2016, in jurul orei 14.00, la Punctul de Trecere Calafat, judetul Dolj, s-a prezentat pentru a intra in tara, la volanul unui microbuz cu platforma auto, cetateanul bulgar D. Atanas, in varsta de 63 ani. Actionand in baza unei analize de risc, echipa comuna de control formata din politisti de frontiera romani si bulgari, a descoperit, sub platforma microbuzului, un spatiu special amenajat, la controlul caruia au fost depistate ascunse sapte persoane, patru de sex feminin si trei de sex masculin. Din primele cercetari, s-a stabilit ca persoanele in cauza sunt cetateni irakieni, cu varste cuprinse intre 15 si 23 de ani", anunta Inspectoratul General al Politiei de Frontiera (IGPF) intr-un comunicat de presa, citat de Mediafax.

Politia de Frontiera din Bulgaria va face cercetari in acest caz, atat soferul cat si cele sapte persoane fiind predate autoritatilor din tara vecina.