Un numar de 13 persoane au fost ranite, duminica dupa-amiaza, dupa ce un microbuz cu pasageri a fost lovit de un autoturism caruia nu i-a dat prioritate, in zona localitatii galatene Schela, informeaza News.ro.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Galati, Cristina Tatulici, a declarat pentru News.ro ca microbuzul nu a acordat prioritate atunci cand a intrat pe drumul judetean, a fost lovit de o masina si s-a rasturnat.

In microbuz s-ar fi aflat 18 persoane, dintre care 13 au fost ranite, dar patru au refuzat sa mearga la spital.

"Au fost 13 victime, dintre care patru au refuzat transportul la Unitatea de Primiri Urgente pe proprie raspundere. Intre cele noua persoane transportate la spital se numara si un minor de 16 ani", a declarat pentru News.ro, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Galati, Eugen Chirita.

Din primele informatii, niciuna dintre victime nu are viata pusa in pericol.

"Dupa prima evaluare, niciun ranit nu are probleme deosebite, cel mai grav este o persoana cu un picior rupt", a mai spus Eugen Chirita.

Potrivit directorului Serviciului de Ambulanta Galati, Mihai Polinschi, sase ambulante si un echipaj de transport victime multiple al SMURD au intervenit la locul accidentului, autoritatile declansand planul rosu de interventie.

Polinschi a explicat ca toate resursele echipajelor de interventie aflate la serviciu au fost mobilizate.