Un barbat a ramas blocat in coarda, luni seara, pe un perete din Muntii Bucegi pe care facea alpinism impreuna cu o alta persoana, echipele de salvamontisti plecand pe munte pentru recuperarea acestuia, transmite Agerpres. Potrivit unei persoane care a contactat HotNews si a spus ca era cap de coarda in ascensiune, echipa Salvamont a ajuns in circa doua ore si intr-o ora secundul a fost scos din ascensiune.

UPDATE Miercuri Redactia HotNews a fost contactata de cel care spune ca a chemat Salvamontul si care era cap de coarda in ascensiunea de luni. Acesta, care a dorit ca numele sa-i nu-i fie facut public, a declarat ca dupa ce a iesit din traseu, secundul nu a reusit acest lucru din cauza epuizarii.

Potrivit informatiilor furnizate, el a iesit din traseu la 16.45, iar secundul sau a incercat pana la 19.00 sa iasa, fara succes, cu precizarea ca nu era suspendat in coarda, ci statea comod si avea provizii.

La 21.45 a ajuns un echipaj de patru persoane de la Salvamont, cu echipamentul solicitat, iar "la 22.45 toata lumea era sus teafara". La ora 24.00 am ajuns la refugiu si am innoptat acolo, a mai adaugat barbatul care a contactat HotNews.

-----

Seful Serviciului Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc, a declarat luni seara ca barbatul in cauza facea alpinism impreuna cu o alta persoana si a ramas blocat in coarda din cauza epuizarii fizice pe peretele nord al traseului Galbinele. Persoana care se afla impreuna cu el pe perete si care era cap de coarda a reusit sa iasa din traseu, a precizat Haiduc.

Echipele de salvatori montani au plecat pentru recuperarea acestuia, el urmand sa fie legat cu niste corzi speciale si apoi tras.

Cel mai probabil, barbatul epuizat fizic nu este un alpinist experimentat, a mai spus seful Salvamont Busteni.