Un incendiu a izbucnit, duminica, la un restaurant din sectorul 4, iar pompierii intervin pentru stingerea acestuia, a anuntat purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti-Ilfov, Daniel Vasile.

"Incendiul este pe strada Peroni, sector 4. Este un restaurant cu parter, etaj si mansarda. E doar o ardere mocnita la nivelul mansardei, aproximativ 200 de metri patrati si arde la nivelul invelitorii de la acoperis. Nu sunt persoane ranite pana acum. (...) Incendiul a fost semnalat de aproximativ doua ore. In restaurant se aflau la momentul respectiv mai multe persoane, au iesit pana la sosirea pompierilor, au anuntat initial ca este vorba doar despre un incendiu la tabloul electric, dar se pare ca este mai mult decat atat, pentru ca incendiul s-a propagat. Nu a fost flacara, doar ardere mocnita, cu degajare destul de intensa de fum", a declarat Daniel Vasile pentru Agerpres.

El a precizat ca pompierii indeparteaza invelitoarea de la nivelul mansardei ca sa poata stinge incendiul.

"Au fost trimise prima data trei autospeciale de stingere - una de prim-ajutor, una de descarcerare si o autoscara, dar fiindca nu sunt resurse de apa in zona preventiv au mai trimis inca doua autospeciale care sa fie in rezerva", a mentionat Daniel Vasile.

Potrivit acestuia, restaurantul este lipit de o alta cladire cu 4 etaje, dar nu exista un pericol de extindere a incendiului.

"Problema cea mare nu este data de momentul stingerii incendiului, ca practic nu sunt probleme in ceea ce priveste incendiul, mai degraba este problema din cauza fumului care s-a degajat si catre etajul 1 si parter si trebuie deschise toate ferestrele, trebuie aerisit si apoi urmeaza si etapa de cercetare", a explicat el.

Acesta a aratat ca, cel mai probabil, un scurtcircuit la un tablou electric ar fi fost cauza incendiului.