Doua femei s-au urcat, duminica, pe acoperisul unui bloc din Capitala si ameninta ca se arunca in gol, cerand punerea in libertate a sotilor lor, care se afla in arest, relateaza News.ro. La fata locului se afla echipaje ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) si ale Politiei, care negociaza cu femeile.

Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Bucuresti-Ilfov, Daniel Vasile, femeile, in varsta de 32 si 34 de ani, protesteaza, din jurul orei 13.00, pe acoperisul unui bloc cu sapte etaje de pe strada Alunisului, aflata in cartierul Giurgiului din Capitala.

Reprezentantul ISU a spus ca femeile au cerut sa discute cu reprezentanti ai Politiei, protestand fata de faptul ca sotii lor s-ar afla in arest.

La ora transmiterii acestei stiri, la fata locului se aflau, pe langa echipe ISU, si reprezentanti ai Politiei, care discuta cu femeile, in incercarea de a le convinge sa renunte la protest.

Femeile sunt din judetul Neamt si sustin ca sotii lor, condamnati pentru talharie, sunt nevinovati, cerand punerea in libertate a acestora, a declarat pentru News.ro purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Diana Sarca.