Un detinut de la Penitenciarul de Maxima Siguranta Galati s-a urcat, joi dupa-amiaza, pe cosul de fum al centralei termice, la ora transmiterii acestei stiri personalul institutiei negociind cu acesta pentru a-l convinge sa renunte la protest, transmite News.ro.

Purtatorul de cuvant al Peniteciarului Galati, Simona Costache, a declarat corespondentului News.ro ca este vorba despre un barbat in varsta de 26 de ani, care a escaladat, joi dupa-amiaza, cosul de fum de la centrala termica a unitatii de detentie, fara sa isi exprime vreo nemultumire sau sa aiba vreo revendicare.

Simona Costache a precizat ca personalul penitenciarului poarta discutii cu acesta pentru a-l determina sa renunte la aceasta forma de protest extrema.

Purtatorul de cuvant a mai spus ca nu exista alti detinuti care sa se solidarizeze cu el, precizand ca la masa de pranz niciun detinut nu a refuzat hrana.

Potrivit aceleiasi surse, barbatul ispaseste o pedeapsa pentru infractiunea de omor.

La ora actuala, in Penitenciarul de Maxima Siguranta Galati se afla incarcerati aproximativ 800 de detinuti, in conditiile in care capacitatea acestuia este de 564 de locuri.

In ultimele trei zile, sute de detinuti de la mai multe penitenciare din tara au declansat proteste nemultumiti de conditiile de detentie, de hrana proasta si de atitudinea "dictatoriala" a conducerilor inchisorilor si reclamand ca adesea sunt loviti de catre gardieni.

In unele cazuri, detinutii s-au urcat pe acoperisurile unor cladiri, in timp ce altii au incendiat saltele si haine, iar multi dintre detinuti au refuzat hrana.