Un detinut de la Penitenciarul Jilava, cunoscut cu afectiuni cardiovasculare, a decedat vineri in ciuda eforturilor depuse de medici pentru a-i salva viata, a declarat pentru Agerpres Carmen Utoiu, ofiter de presa la Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP).

"Astazi, in jurul orei 11.50, la Penitenciarul Jilava, un echipaj medical a intervenit pentru acordarea primului ajutor in cazul unui detinut care a acuzat o stare de rau. Concomitent a fost solicitat sprijinul Ambulantei, personalul medical al Ambulantei a continuat manevrele de resuscitare incepute de catre personalul din penitenciar, ulterior detinutul a fost transportat la un spital din reteaua de sanatate publica, insa, in ciuda eforturilor depuse de medici, in jurul orei 14.57 s-a constatat decesul detinutului", a spus Utoiu.

Ea a precizat ca barbatul a beneficiat de tratament si consult de specialitate in ultima perioada si a fost evaluat ultima data intr-un spital din reteaua de sanatate publica pe 1 iulie.

Detinutul avea 69 de ani si era condamnat la doi ani de inchisoare pentru abuz in serviciu, a mentionat Utoiu, care a adaugat ca va fi sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Cornetu.