Demolarea efectiva a stadionului "Lia Manoliu", cel mai mare din tara, a inceput in aceasta seara, anunta Realitatea Tv. El va fi inlocuit cu o noua arena, cu o capacitate de 55.000 de locuri, care va fi gata peste 20 de luni.

In ultimele 5 saptamani au fost demontate scaunele, tabela de marcaj si alte instalatii de pe vechiul stadion, iar astazi a inceput demolarea efectiva a acestuia.

Noua arena, ale carei costuri sunt estimate la peste 143 de milioane de euro, bani proveniti din fondurile bugetului de stat, ar putea fi gata in aproximativ un an si jumatate.

Modernizarea Complexului "Lia Manoliu" are drept scop ridicarea la un grad inalt de nivel competitional a acestui obiectiv sportiv, conform standardelor federatiilor internationale, in vederea organizarii de competitii sportive de nivel mondial sau cupe continentale, si evenimente culturale in aer liber.

Desi nu exista, deocamdata, decat pe hartie, noul stadion este inclus deja pe lista arenelor care ar putea gazdui finala Cupei UEFA, in anul 2010 sau 2011.