Directia de Sanatate Publica (DSP) Vaslui va face o ancheta dupa ce mai multi copii cu varste cuprinse intre 6 si 10 ani din localitatea Rotari au ajuns la spitalul din Barlad cu simptome de toxiinfectie alimentara, dupa ce au mancat la scoala, de 1 iunie, salam si pulpe la gratar.

Numarul copiilor de la Scoala Rotari, judetul Vaslui, care au ajuns, joi, la spital, cu simptome de toxiinfectie alimentara a crecut la 22, scrie Mediafax.

Purtatorul de cuvant al SAJ Vaslui, Daniel Ungureanu, a declarat pentru Mediafax ca pana joi seara 22 din cei 27 de copii care au mancat la scoala, de 1 iunie, salam si pulpe la gratar, au ajuns la spital.

Pe de alta parte, prefectul judetului Vaslui, Daniel Olteanu, a declarat pentru Mediafax ca a trimis Politia acasa la invatatoarea care a a pregatit, de 1 iunie, copiilor gratar in curtea scolii, insa aceasta nu a fost gasita.

Directia de Sanatate Publica (DSP) Vaslui a inceput joi o ancheta, dupa ce, initial, noua copii cu varste cuprinse intre 6 si 10 ani din localitatea Rotari au ajuns la spitalul din Barlad cu simptome de toxiinfectie alimentara. Directorul scolii coordonatoare din Puiesti, Constantin Gherghescu, declarat ca la Scoala Rotari cu clasele I-IV invata 27 de copii, iar de 1 iunie invatatoarea le-a pregatit gratar in curtea scolii.

"Aceasta a cumparat pulpe, dar si preparate din carne de la un magazin din Barlad. Si invatatoarea s-a simtit rau, ea nu a putut veni la scoala si nici nu a putut fi contactata", declara pentru Mediafax Constantin Gherghescu.

Anterior, reprezentantii Serviciului de Ambulanta Judetean (SAJ) Vaslui au declarat ca cei mici acuzau dureri abdominale si varsaturi, relateaza Mediafax.

"Am trimis mai multe ambulante din statia Barlad pentru a prelua copiii. Acestia acuzau aceleasi simptome: greturi, varsaturi, dureri abdominale, diaree, febra si ameteli. Este foarte posibil ca numarul copiilor afectati sa creasca. Am sesizat Ministerul Sanatatii, Institutia Prefectului, Directia de Sanatate Publica, dar si Spitalul Barlad pentru a se pregati in vederea preluarii pacientilor", a declarat, joi, pentru Mediafax, purtatorul de cuvant al SAJ Vaslui, Daniel Ungureanu.

Potrivit directorului scolii coordonatoare din Puiesti, Constantin Gherghescu, la Scoala Rotari cu clasele I-IV invata 27 de copii.

"De 1 iunie, invatatoarea le-a pregatit copiilor gratar in curtea scolii. Aceasta a cumparat pulpe, dar si preparate din carne de la un magazin din Barlad. Si invatatoarea s-a simtit rau, ea nu a putut veni la scoala si nici nu a putut fi contactata", a declarat Constantin Gherghescu.

Prefectul judetului, Daniel Olteanu, a solicitat Directiei de Sanatate Publica Vaslui sa declanseze o ancheta epidemiologica, pentru a se stabili cauza imbolnavirii copiilor.