O femeie in varsta a decedat in noaptea de vineri spre sambata in urma unei explozii produse la un bloc din Turda, judetul Cluj, ca urmare a unei acumulari de gaz, iar o alta persoana a suferit un atac de panica, 12 locatari fiind evacuati, transmite Mediafax.

Purtatorul de cuvant al ISU Cluj, Andrei Biris, a declarat, sambata, pentru Mediafax, ca accesul in bloc este interzis, o comisie a Primariei urmand sa verifice structura de rezistenta a cladirii.

"Echipele ISU Cluj au fost solicitate, vineri seara, sa intervina la o explozie la un bloc de pe strada Baladei din municipiul Turda. Explozia s-a datorat, probabil, unei acumulari de gaz. Doua persoane au necesitat ingrijiri medicale, una dintre ele suferind un atac de panica, iar cealalta avand arsuri pe 70% din suprafata corpului. Persoana cu arsuri, o femeie in varsta, care se afla in locuinta unde a avut explozia, a fost transportata la Spitalul din Turda si trebuia sa fie trimisa la Cluj-Napoca dar, intre timp, a decedat. Un numar de 12 persoane din imobil au fost evacuate, iar accesul in cladire nu este permis. Au fost afectate 20 de garsoniere in total. O comisie a Primariei urmeaza sa verifice structura de rezistenta a cladirii", a spus Biris.

Potrivit acestuia, celor 12 persoane evacuate li s-a propus sa fie cazate pe timpul noptii la un liceu din oras, dar acestea au refuzat si au preferat sa mearga la rude.

Cauza exploziei urmeaza sa fie stabilita.