Un detinut a incercat, miercuri, in timpul desfasurarii unei sedintei de judecata la Judecatoria Aiud sa-i provoace leziuni cu un ciob de sticla presedintelui completului de judecata, a informat, printr-un comunicat de presa, Curtea de Apel Alba Iulia, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, in timpul desfasurarii sedintei de judecata in cadrul careia se judecau cauze penale, la Judecatoria Aiud a avut loc miercuri un incident violent provocat de o persoana aflata in stare de detinere.

"In concret, aceasta persoana a incercat sa agreseze presedintele completului de judecata, in timp ce se desfasura operatiunea de conducere a detinutilor in afara salii de judecata, cu un obiect taietor/intepator (ciob de sticla). In urma acestei incercari presedintele completului de judecata nu a suferit leziuni", mentioneaza sursa citata.

Detinutul s-a autoagresat cu obiectul respectiv, imediat dupa incercarea nereusita de a agresa presedintele completului, provocandu-si leziuni sangerande, motiv pentru care a fost imediat transportat la spital.

In aceasta cauza se efectueaza cercetari de catre organele judiciare competente.