Centrul Infotrafic al Politiei Romane anunta ca, luni, se circula in coloana pe mai multe drumuri nationale dupa ce romanii care au petrecut minivacanta de Paste se intorc acasa, printre altele fiind aglomeratie pe DN1 Brasov-Bucuresti si pe DN1A Sacele-Cheia-Ploiesti.

Printr-un comunicat de presa, citat de Mediafax, Centrul Infotrafic al Politiei Romane anunta ca se circula in coloana, cu 20-30 kilomtri pe ora in statiunea Bran din cauza numarului foarte mare de autoturisme. La fel si la Dragoslavele, in judetul Arges, insa din cauza unui accident usor.

"De la intrarea in Busteni pana la limita cu judetul Brasov, dar si la Comarnic, se circula in coloana pe sensul de mers catre Bucuresti, pe unele portiuni cu viteza normala, iar pe altele cu viteza redusa. In sens opus, numarul de autovehicule a mai scazut. Probleme de trafic au aparut si pe DN1A Sacele - Cheia - Ploiesti, in zona unor lucrari, in apropiere de Maneciu (dinspre Cheia), unde se circula pe o banda, alternativ, semaforizat. Echipajul de politie prezent aici a fost solicitat, pentru o scurta perioada de timp, sa fluidizeze circulatia si pe raza localitatii Maneciu-Ungureni, in zona unei treceri la nivel cu calea ferata", se arata in comunicat.

Din cauza numarului mare de autoturisme se circula greu si pe DN65 Slatina - Pitesti, intre localitatile Colonesti (judetul Olt) si Albota (judetul Arges), dar si pe DN6 Alexandria - Bucuresti, de la iesirea din Alexandria pana in Draganesti-Vlasca (judetul Teleorman) si intre localitatile Naipu si Mihailesti (judetul Giurgiu).

Potrivit comunicatului, "pe DN7, la intrarea in localitatea argeseana Bascov dinspre Ramnicu Valcea, multi automobilisti incetinesc mai mult decat este necesar sau chiar opresc la o trecere la nivel cu o cale ferata inchisa (in zona Valea Ursului). Le recomandam conducatorilor auto sa respecte semnalele de marire a vitezei efectuate de politistii care actioneaza in zona caii ferate".

Politistii de la Rutiera le recomanda conducatorilor auto sa pastreze o distanta suficienta in mers, astfel incat sa poata opri in conditii de siguranta in cazul in care autovehiculele din fata franeaza brusc si sa nu se angajeze in depasire pe sectorul de drum unde s-a format o coloana de vehicule in asteptare, daca prin aceasta se intra pe sensul opus de circulatie.