Tribunalul Bucuresti l-a arestat preventiv pentru 30 de zile pe Tiberiu Radu, principalul suspect in cazul femeii care a fost injunghiata, joi, intr-un magazin din Capitala, barbatul fiind acuzat de omor calificat, anunta Mediafax.

Tiberiu Radu, suspect in cazul femeii ucise joi, intr-un magazin din Capitala, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile dupa o decizie luata vineri de judecatorii de la Tribunalul Bucuresti, acesta urmand sa fie inchis la centrul de arest al Politiei Capitalei. Decizia instantei vine dupa ce joi seara barbatul a fost retinut pentru 24 de ore sub acuzatia de omor calificat.

"La data de 28 aprilie 2016, in jurul orei 09:15, inculpatul RADU TIBERIU - FLORIN a patruns intr-un magazin, situat pe Calea Victoriei din Bucuresti, unde a injunghiat-o pe I. L-R., aplicandu-i multiple lovituri cu un cutit avand lama de aproximativ 25 cm, provocand victimei un numar de 25 de plagi la nivelul toracelui, capului, bratelor si piciorului stang, aceasta decedand la scurt timp dupa consumarea agresiunii", se arata in referatul de arestare.

Decizia luata vineri de Tribunalul Bucuresti nu este una definitiva si poate fi contestata de barbat la Curtea de Apel Bucuresti.

Surse din randul politistilor au declarat pentru Mediafax ca femeia depusese pe 29 decembrie 2015 o plangere, la Sectia 1 de Politie din Capitala, in care acuza ca este hartuita de fostul sau iubit.

Potrivit acestora, de la momentul depunerii plangerii, au mai fost facute doua apeluri la numarul de urgenta 112 prin care femeia sesiza ca este hartuita de barbat. Sursele citate spun ca aceasta nu a depus insa alte plangeri pentru fapte de amenintare.

Sesizarea facuta la Sectia 1 de Politie a fost inregistrata pentru fapte de hartuire iar femeia si fostul sau iubit au fost audiati de politisti. Pe data de 8 aprilie, politistii au inaintat dosarul la Parchetul Judecatoriei Sector 1 cu propunerea de clasare.

"Pentru ca fapta sa mearga cu propunere de trimitere in judecata era nevoie de mai multe probe, femeia si politistii nu au identificat suficiente dovezi. Decizia apartine insa procurorului, el poate intoarce propunerea", au mai spus sursele citate.

In data de 29 decembrie, cand a inregistrat sesizarea pentru hartuire, femeia a refuzat sa faca cerere pentru emiterea unui ordin de restrictie.

Joi dimineata, femeia a fost gasita cu multiple plagi injunghiate intr-un magazin de pe Calea Victoriei din Capitala, locul unde lucra. Tiberiu Radu, fostul iubit al victimei, este principal suspect pentru omor, el fiind retinut in apropiere de locul faptei, la cateva ore de la comiterea crimei si dus la audieri.