Politistii de frontiera din Sighetu Marmatiei au tras cinci focuri de arma pentru prinderea mai multor persoane care introduceau in Romania colete voluminoase pline cu tigari de contrabanda, in valoare de 94.600 lei, transmite Mediafax.

Potrivit unui comunicat transmis, sambata, de Politia de Frontiera, politistii de frontiera de la SPF Sighetu Marmatiei au observat, vineri seara, la aproximativ 10 metri de frontiera de stat, mai multe persoane care introduceau in tara colete voluminoase. Politistii au fost nevoiti sa traga doua focuri de avertisment, moment in care persoanele respective au abandonat coletele si s-au retras pe teritoriul ucrainean. In acest caz, au fost anuntate autoritatile de frontiera din Ucraina.

La fata locului a fost gasita o autoutilitara, inmatriculata in Romania, condusa de Ionut F., in varsta de 22 ani, din Maramures, care avea rolul de a prelua tigarile de contrabandi in vederea comercializarii.

In zona au fost descoperite opt colete cu 5.590 de pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 50.000 lei.

In cauza se fac cercetari pentru contrabanda, iar pentru ca numerele de inmatriculare ale autoutilitarei apartin unui alt autoturism, Ionut F. este cercetat si pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat si conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numar fals de inmatriculare.

De asemenea, politistii de frontiera au gasit, langa frontiera de stat, pe raza localitatii Rona de Sus, alte persoane care introduceau in tara colete cu tigari. Si in cazul acestora politistii au tras trei focuri de arma, insa contrabandistii, profitand de zona muntoasa si impadurita, au fugit spre Ucraina. In cazul acestora politistii au descoperit zece colete care contineau 5.000 de pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 44.600 lei.