O nava tip RO/RO sub pavilion Bulgaria a esuat, vineri, la intrarea pe bratul Epurasu al Dunarii, intre Calarasi si Braila, incidentul petrecandu-se fara sa se inregistreze raniti sau poluari, navigatia in zona nefiind afectata, transmite Mediafax.

Potrivit reprezentantilor Autoritatii Navale Romane (ANR) , incidentul s-a petrecut vineri dimineata, in jurul orei 06.15, in timp ce vasul "Jumbo II", fara marfa la bord, naviga in aval, de la Russe pentru Constanta.

"Nava s-a pus pe uscat la intrarea pe bratul Epurasu, la km. 341 + 500 Dunare - mal drept, pe un dig de piatra construit in cadrul unui proiect ce vizeaza imbunatatirea conditiilor de navigatie pe Dunare, intre Calarasi si Braila", se arata intr-un comunicat al ANR.

Comandantul navei a comunicat catre Trafic Control Chiciu ca nava a suferit o fisura la corp, la un tanc de combustibil gol, inchis etans.

"Nu au fost provocate poluari si nicio persoana nu a fost ranita", se mai precizeaza in documentul citat.

Nava este in continuare esuata, dar navigatia navelor si convoaielor nu este afectata, iar in zona traficul se desfasoara normal.

Nava Jumbo II are o lungime de 114 metri, latimea de 23 metri si pescajul de 1,80 metri. Armatorul navei este Don Marin D.G. din Bulgaria.