Doi soferi tineri, avand carnetele de conducere suspendate, au intrat in coliziune cu masinile la volanul carora se aflau, pe un drum judetean in zona comunei bacauane Geoseni, a declarat luni seara purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Bacau, Narcisa Butnaru, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, din primele cercetari efectuate la fata locului de catre politistii din serviciul rutier, a rezultat ca un localnic in varsta de 23 de ani, in timp ce conducea un autoturism pe D.J. 252B, avand acest drept suspendat din anul 2015, nu a pastrat o distanta de siguranta in raport cu autovehiculul din fata sa, la volanul caruia era un localnic de 29 de ani, care, la randul sau, avea dreptul de conducere suspendat tot din anul 2015, si a intrat in coliziune cu respectiva masina.

De asemenea, din verificarile politistilor a mai rezultat ca autovehiculul condus de tanarul de 23 de ani era radiat din circulatie, a precizat Butnaru.

In urma accidentului, un barbat in varsta de 78 de ani, pasager in autoturismul condus de tanarul de 29 de ani, a fost transportat la Spitalul Judetean Bacau, unde "a ramas internat, ranile capatate impunand ingrijiri medicale in spital", a declarat pentru Agerpres Mirela Romanet, purtator de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta Bacau.

Tot la volanul unui autoturism fara a avea permis de conducere a fost identificat, luni, si un adolescent in varsta de 16 ani din municipiul Moinesti.

"Patrula de siguranta rutiera din Moinesti l-a depistat in flagrant pe minor, in timp ce se afla la volanul unui autoturism pe drumul comunal Poduri, fara a detine permis de conducere", a precizat purtatorul de cuvant al IPJ Bacau.

In urma verificarilor efectuate de politisti, "s-a stabilit faptul ca autoturismul i-a fost incredintat pentru a-l conduce de catre un barbat de 28 de ani, din comuna Racova, care este detinatorul autoturismului", a mai spus inspector principal Narcisa Butnaru.

Anchetatorii au deschis dosare penale atat pe numele celor trei persoane aflate la volan fara drept legal, dar si a posesorului autoturismului incredintat minorului.