Autoritatile sibiene incearca sa afle cine a aruncat zeci de eprubete cu sange pe marginea DN14 B, in localitatea Blajel din nordul judetului Sibiu, aceste eprubete fiind descoperite intamplator de un localnic, relateaza Agerpres.

Deocamdata nu se stie daca eprubetele contin sange uman sau de la animale. Specialistii pot spune doar ca aceste eprubete au fost abandonate pe marginea drumului, de mai mult timp.

"Pe Drumul National 14 B intre Medias si Blajel s-au deplasat reprezentanti ai Serviciului Control in Sanatate Publica - DSP Sibiu, Primariei comunei Blajel, Politiei Locale Blajel si ai Garzii de Mediu - Comisariatului Judetean Sibiu. Pe suprafata incriminata s-au depistat eprubete, vacutainere, teste rapide si pipete, multe din recipiente fiind sparte. Acestea se pare ca au fost ingropate in urma cu mai mult timp, gasindu-se inclusiv recipiente ingropate in sol. Pe unele exista etichete deteriorate care au numar notat cu marker unele coduri. O parte contin sange coagulat, o parte sange necoagulat, probabil recoltat cu anticoagulant, deocamdata nefiind stabilita natura sangelui", se arata intr-un comunicat al Directiei de Sanatate Publica Sibiu, emis luni.

Cei de la Medicina Legala urmeaza sa decida daca este vorba de sange de la oameni sau de la animale.

Un reprezentant al Primariei Blajel a supravegheat luni, zona, pana s-au strans aceste eprubete. Tot Primaria Blajel trebuie sa dezinfecteze locul unde au fost descoperite eprubetele. Garda de Mediu a contactat deja o firma de colectare deseuri periculoase in vederea salubrizarii zonei, potrivit comunicatului remis luni.