Trei cazuri de gripa porcina AH1N1, semnalate la bolnavi din municipiul Focsani , orasul Odobesti si comuna Balotesti, au fost confirmate, luni, de conducerea Directiei de Sanatate Publica Vrancea, transmite Agerpres.

"Este vorba de doua femei si un barbat ale caror analize au reliefat existenta virusului. Din fericire, niciunul din aceste cazuri nu este grav, persoanele aflandu-se sub tratament ambulatoriu efectuat sub supravegherea medicilor de la Sectia de boli contagioase", a declarat directorul Directiei de Sanatate Publica Vrancea, Catalin Graur.

Un numar de 12 cazuri de gripa, majoritatea cu virus AH1N1, au fost diagnosticate la nivel national, a declarat marti, 26 ianuarie, la Institutul "Matei Bals", presedintele Societatii Romane de Microbiologie, Alexandru Rafila.

El a precizat ca circulatia virusului este redusa in Romania, numarul de infectii respiratorii fiind mai mic decat in aceeasi perioada a lui 2015.

Alte trei cazuri de gripa AH1N1 au fost inregistrate in judetul Dambovita, a informat, joi, 28 ianuarie, Directia de Sanatate Publica (DSP), dupa ce in urma cu doua zile institutia anunta ca sunt doua cazuri de gripa porcina in judet.

"Conform datelor primite de la CNCSB si urmare a confirmarii diagnosticului de gripa de catre Institutul Cantacuzino, la nivelul judetului nostru au fost inregistrate inca trei cazuri de gripa AH1N1 si un caz de infectie acuta respiratorie severa. Trei dintre pacienti sunt adulti cu varste de 26, 39 si 59 de ani, iar unul este copil de 2 ani si 10 luni", se arata intr-un comunicat al DSP Dambovita.