O explozie s-a produs, duminica dimineata, la un apartament dintr-un bloc situat pe Calea Victoriei din Brasov, deflagratia nefiind urmata de incendiu, insa proprietara locuintei a suferit arsuri pe fata si maini si se afla in stare de soc, transmite Mediafax.

UPDATE: Starea batranei ranite in urma exploziei produse, duminica dimineata, intr-un apartament de bloc din Brasov s-a agravat, ea fiind intubata si transportata la Spitalul Judetean Brasov dupa ce s-a constatat ca a suferit arsuri si pe caile respiratorii, transmite Mediafax.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Brasov, capitanul Ciprian Sfreja, femeia de 84 de ani a suferit arsuri de gradul II la nivelul fetei, mainilor si pe caile respiratorii, ea fiind intubata si transportata la Spitalul Judetean Brasov.

"A suferit arsuri si pe caile respiratorii si din aceasta cauza medicii au decis sa o intubeze si sa o ventileze mecanic. A fost transportata la Spitalul Judetean Brasov si deocamdata nu este nevoie sa fie transferata la Spitalul de Arsi din Bucuresti", a spus Sfreja.

Femeia era singura in apartament in momentul producerii exploziei, care nu a fost urmata de incendiu.

In urma deflagratiei, un perete din locuinta femeii s-a prabusit, precum si un perete comun cu apartamentul vecin.

"Angajati de la ISU Brasov si jandarmi lucreaza in acest moment pentru ridicarea elementelor de zid si incarcarea acestora intr-un camion. Au fost sistate utilitatile, apa, gaz, electricitate, din bloc pentru siguranta. Au fost afectate in total 12 apartamente, patru de pe palier si restul de la etajele superioare si inferioare", a afirmat reprezentantul ISU Brasov.

O comisie de la Inspectoratul Teritorial in Constructii va cerceta daca structura blocului a fost afectata, insa la prima verificare se pare ca au fost afectate doar zidurile interioare ale apartamentului respectiv, cu doua camere, si ale celui vecin.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Brasov, capitanul Ciprian Sfreja, explozia s-a produs, in jurul orei 8.00, la un apartament situat la etajul al patrulea al unui bloc de sapte etaje de pe Calea Victoriei din Brasov.

Explozia nu a fost urmata de incendiu, insa proprietara apartamentului, in varsta de 84 de ani, a suferit arsuri de gradul I la fata si pe maini si este in stare de soc.

La locul incidentului au ajuns un echipaj SMURD si echipaje cu apa si spuma, pentru asigurarea masurilor de siguranta.

Deocamdata nu se cunoaste cauza producerii exploziei.

Calea Victoriei se afla in zona garii din Brasov, fiind o zona cu multe blocuri.