Un barbat de 60 de ani, din comuna vasluiana Zapodeni, este cercetat de politisti pentru distrugere, fiind acuzat ca a provocat un incendiu in izolatorul Unitatii de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Vaslui, unde ramasese nesupravegheat dupa acordarea asistentei medicale.

Potrivit reprezentantilor Politiei Judetene Vaslui, barbatul a dat foc cu chibritul unui pat din izolatorul Unitatii de Primiri Urgente (UPU) a Spitalului Judetean, unde cadrele medicale l-au dus, dupa acordarea consultului de specialitate, pentru a fi transferat cu ambulanta la Sectia de Psihiatrie, transmite Mediafax.

In foarte scurt timp, flacarile au cuprins salteaua, lenjeria si patul respectiv, fumul gros rezultat ducand la declansarea sistemului de alarmare la incendiu si, implicit, la alertarea personalului medical de la UPU.

Trei echipaje de pompieri s-au deplasat in cateva minute la spitalul vasluian, insa nu a mai fost nevoie de interventia echipajelor intrucat incendiul fusese stins de catre angajatii unitatii medicale, care au spart si geamurile incaperii pentru evacuarea fumului.

"Pe timpul cercetarilor, barbatul de 60 de ani a afirmat ca a incendiat patul pentru ca i s-ar fi facut frig. Atat pacientul in cauza, cat si un alt bolnav aflat in respectiva incapere au fost evacuati la timp de personalul medical. Pe nunele barbatului care a provocat incendiul s-a intocmit dosar penal pentru distrugere", a declarat luni, pentru Mediafax, purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Vaslui, Mihaela Straub.

Dupa finalizarea anchetei la fata locului, barbatul de 60 de ani a fost transportat la Sectia de Psihiatrie a SJU Vaslui, situata la aproximativ doi kilometri de spitalul vasluian.