Pompieri si localnici din comuna Braesti, judetul Buzau, vor ramane peste noapte pentru a supraveghea padurea care a fost cuprinsa de un incendiu, intrucat in zona continua sa arda mocnit resturi de copaci, transmite Mediafax.

Potrivit primarului comunei Braesti, Adrian Pertea, luni seara incendiul se manifesta inca, iar mai multi localnici vor merge sa supravegheze zona alaturi de pompieri.

Conform sursei citate, in continuare ard mocnit resturi de copaci care nu pot fi stinse. Pompierii si localnici vor supraveghea toata noaptea padurea, pentru a putea interveni in cazul in care vantul va reaprinde focul acolo unde a fost stins.

Potrivit primarului Pertea, incendiul este localizat si izolat, insa nu lichidat.

Incendiul a izbucnit luni dimineata, cuprinzand circa cinci kilometri de litiera de padure, in zona localitatilor Braesti, Ruginoasa si Goidesti.

Peste 120 de pompieri, angajati ai ocoalelor silvice din zona si voluntari din Braesti au fost mobilizati pentru stingerea focului. Oamenii au ajuns pe jos in zona incendiului, fiind nevoiti sa parcurga un traseu accidentat, extrem de greu accesibil.

Pompierii si voluntarii au intervenit pentru ca focul sa nu se extinda cu maturi si lopeti, neputandu-se ajunge in zona cu autospecialele de interventie. Misiunea a fost extrem de grea si pentru ca vantul a suflat cu putere, in prima parte a zilei.

Inspectoratul General de Aviatie a trimis in zona cuprinsa de incendiu un elicopter care a facut pe parcursul zilei mai multe transporturi de apa, alimentarea facandu-se din lacul Siriu. Elicopterul s-a retras luni dupa-amiaza, atunci cand s-a redus si numarul de pompieri mobilizati, in zona ramanand doar angajatii din tura de zi.

Deocamdata, pompierii nu stiu ce a provocat incendiul de la Braesti.