Un copil in varsta de 12 ani a fost surprins in weekend de politisti conducand un autoturism pe drumurile publice in localitatea buzoiana Ramnicelu, iar un altul, in varsta de 15 ani, in localitatea Balta Alba, relateaza Agerpres. Cei doi minori erau singuri in automobile si s-au ales cu dosare penale.

"Politistii au intocmit alte patru dosare penale dupa ce au depistat in trafic doi minori de 12 si 15 ani din Ramnicelu si Balta Alba si alti doi barbati de 44 si 39 de ani din Glodeanu Sarat si Timisoara care, desi nu figurau in evidenta detinatorilor de permise de conducere, conduceau autovehicule pe raza judetului Buzau", a precizat luni intr-un comunicat transmis Agerpres Biroul de presa al IPJ Buzau.

Potrivit sursei citate, politistii cu atributii pe linie rutiera au mai intocmit alte cinci dosare penale ca urmare a infractiunilor constatate.

"In patru cazuri a fost vorba despre conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului, protagonistii fiind barbati cu varste cuprinse intre 24 si 63 de ani care au fost depistati de echipajele care au actionat pe DN 10 si pe raza localitatilor Panatau si Berca. Un alt dosar penal a fost intocmit de politisti dupa ce au depistat pe raza municipiului Ramnicu Sarat un barbat de 63 de ani din municipiul Ploiesti caruia exercitarea dreptului de a conduce ii fusese suspendata", a mai anuntat IPJ Buzau.