Un incendiu puternic a izbucnit, in noaptea de vineri spre sambata, la acoperisul unui bloc din municipiul Bistrita, aproximativ 130 de locatari fiind evacuati, iar un baiat de opt ani ajungand la spital intoxicat cu fum, transmite Mediafax.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bistrita-Nasaud, incendiul a izbucnit la acoperisul unui bloc din cartierul Viisoara, din municipiul Bistrita.

La fata locului au ajuns pompierii cu sase autospeciale de stingere, o autospeciala de interventie si salvare de la inaltime, dar si echipaje SMURD.

"In momentul ajungerii la locul solicitarii, incendiul se manifesta generalizat, la tot acoperisul blocului, pe o suprafata de aproximativ o mie de metri patrati", arata reprezentantii ISU.

Pe timpul interventiei pompierilor alimentarea cu energie electrica si gaz metan a fost oprita pentru a nu exista pericol de explozie.

In urma incendiului, aproximativ 130 de locatari au fost evacuati, iar un baiat in varsta de opt ani a fost transportat la spital intoxicat cu fum, el fiind in afara oricarui pericol.

Primaria Bistrita a pus la dispozitia persoanelor ale caror apartamente au fost afectate de incendiu centre temporare de cazare.