Un barbat internat la Spitalul Elias a atacat trei asistente medicale, pe una a incercat sa o stranga de gat si a muscat-o, iar o alta a fost imbrancita si a suferit o fractura de tibie, fiind dusa direct in sala de operatie, a declarat joi, pentru Mediafax, directorul medical Dana Safta.

"Este vorba despre un barbat in varsta de 44 de ani, din provincie. El este politist si a fost adus la spital miercuri, de catre familie. In urma cu o saptamana i-a murit mama. Barbatul prezenta o stare confuza si era subfebril. Pentru ca medicii au suspicionat o meningoencefalita, barbatul a fost internat si supus investigatiilor, computer tomograf si punctie", a spus dr. Dana Safta.

In urma analizelor si investigatiilor, meningoencefalita a fost infirmata. Pacientul a primit tratament, iar joi dimineata, cand asistenta medicala s-a dus sa ii administreze tratamentul, a atacat-o violent, a vrut sa o stranga de gat si a muscat-o. Doua colege ale asistentei atacate de pacient au intervenit, una a fost imbrancita violent si a cazut, avand o fractura de tibie si fiind dusa direct in sala de operatie, a mai spus directorul medical al Spitalului Elias din Capitala.

"Pacientul are o stare psihotica acuta sau tulburare psihica, nu stim inca, dar nu este prima data cand personalul medical cade victima agresiunii pacientilor sau familiilor acestora", a adaugat Safta.

Barbatul care le-a agresat pe asistentele medicale a ramas internat la Spitalul Elias.

Reprezentantii spitalului au sesizat politia in legatura cu acest incident, urmand sa fie facute investigatii.