Circulatia pe Valea Oltului, la kilometrul 200 al DN7, la marginea localitatii Calimanesti, va ramane blocata toata noaptea de marti spre miercuri, in cursul acestei seri fiind permis accesul doar pe un singur fir si doar pentru autovehiculele care sunt stationate in acest moment in coloana, a declarat pentru Agerpres directorul Sectiei Drumuri Nationale Valcea, Lacramioara State.

"Versantul este foarte dificil de stabilizat, noi lucram de mai bine de trei ore cu opt utilaje pentru degajarea carosabilului. In acest moment folosim proiectoare pentru a reusi sa degajam cu totul macar un singur fir de circulatie. Avem opt utilaje si speram ca in aceasta seara sa dam drumul la circulatie pe un sigur fir de sens, alternativ, dar numai pentru cei care se afla stationati in coloana", a afirmat reprezentantul Sectiei Drumuri Nationale.

Aceasta a mai mentionat ca deja la Vestem, in judetul Sibiu, si la Budesti, in judetul Valcea, au fost montate indicatoare privind rutele ocolitoare pentru conducatorii auto.

Marti dupa-amiaza, la iesirea din statiunea valcea Calimanesti-Caciulata, in apropierea viaductului Carligu Mic, s-a produs o alunecare masiva de bolovani, blocand circulatia pe Valea Oltului si, potrivit IPJ Valcea, avariind usor un autoturism care se afla in mers, nefiind inregistrate victime.

In prezent, cozile de autovehicule spre Sibiu si spre Ramnicu Valcea s-au intins pe mai mult de 10 kilometri in ambele directii.

Centrul Infotrafic din cadrul IGPR a informat anterior ca traficul rutier pe DN7 este blocat in ambele sensuri marti dupa-amiaza in judetul Valcea, intre Calimanesti si Brezoi (kilometrul 200), din cauza unor bolovani cazuti pe suprafata carosabila.

Pana la deblocarea traficului se va circula deviat din punctul de control Vestem pe DN1 Vestem - Fagaras - Brasov, a mai precizat sursa citata.