Un incendiu puternic a distrus partial o pensiune cu sala de evenimente din orasul Lipova
Incendiul a izbucnit la o cunoscuta pensiune din Lipova, in jurul orei 02.30, dar in cladire nu se afla nimeni, doar duminica fiind programat un eveniment cu mai multi invitati, insa acesta a fost anulat ulterior, pentru ca imobilul a fost distrus in mare parte.
Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Arad, George Plesca, a declarat pentru Mediafax ca incendiul a pornit la acoperis si s-a propagat rapid din cauza vantului, distrugand o aripa in care functiona o sala de evenimente, cu suprafata de 400 de metri patrati.
Conform sursei citate, flacarile au izbucnit de la un scurtcircuit, din cauza unor cabluri amplasate pe grinzi.
Focul a distrus acoperisul cladirii, patru camere de cazare, in timp ce alte opt camere au fost afectate de flacari.
Sala de evenimente a fost distrusa in totalitate, conform pompierilor.
"In prima faza au intervenit echipaje din Barzava si Lipova, dar cand s-a ajuns la fata locului s-a constatat ca imobilul arde generalizat, constructia fiind 80 la suta din lemn. S-a solicitat sprijin de la statiile de pompieri din mai multe localitati, iar flacarile, care amenintau campingul, au fost limitate dupa trei ore. Abia dupa sase ore de interventie s-a lichidat incendiul", a declarat Plesca.
In total, peste 30 de pompieri au intervenit, cu sase autospeciale.
Pagubele provocate de incendiu urmeaza sa fie evaluate.

Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon
Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi