Studentul in anul I de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi acuzat ca si-a injunghiat doi colegi - din care unul a murit - apoi a dat foc camerei de camin in care se aflau acestia a fost arestat preventiv pe 30 de zile, pentru omor si tentativa de omor, el declarandu-se nevinovat.

Alexandru Giosan, in varsta de 20 de ani, principalul suspect in cazul crimei din Caminul C4 al Universitatii "Alexandru Ioan Cuza", a fost retinut, marti dupa-amiaza, de catre procurorii Parchetului Tribunalului Iasi, iar miercuri a fost prezentat Tribunalului Iasi. Instanta a decis arestarea sa preventiva pentru 30 de zile sub acuzatia de omor si tentativa de omor, transmite Mediafax.

Decizia Tribunalului Iasi poate fi contestata in 48 de ore la Curtea de Apel Iasi.

Aurelian Giosan a fost prins de catre politisti marti dimineata, in municipiul Roman, la locuinta parintilor sai, el fiind audiat apoi timp de cateva ore.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, in fata procurorilor, Aurelian Giosan s-a declarat nevinovat, spunand ca a fost, la randul sau, atacat de o a patra persoana care se afla in camera, ca s-a aparat si a fugit spre casa sa din Roman. El le-a mai declarat anchetatorilor ca, vazand ca este urmarit de Politie, a intrat in panica si s-a ascuns.

Procurorii au mai precizat ca victima decedata, Victor Nour, avea 40 de lovituri de cutit, din care 20 in zona spatelui, in timp ce persoana ranita grav, Casian Harpa, a ajuns la spital cu 12 lovituri de cutit. In camera de camin a fost gasita o sticla de alcool sanitar cu care procurorii presupun ca agresorul a vrut sa incendieze camera.

Casian Harpa, din judetul Neamt, studentul ranit grav, este in stare stabila la Spitalul "Sfantul Spiridon", in coma indusa si ventilat mecanic.

Surse apropiate anchetei declarau ca tinerii injunghiati si agresorul sunt studenti in anul I la Facultatea de Economie si Administrare a Afacerilor a Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi si petrecusera noaptea de duminica spre luni intr-un club din Iasi. Potrivit surselor citate, ei se intorsesera spre dimineata in camera lor de camin, fiind sub influenta bauturilor alcoolice.

Incidentul a avut loc intr-o camera a Caminului C4 din Complexul "Targusor Copou" al Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, unde luni dimineata portarul a vazut fum iesind pe sub usa camerei si a intervenit cu un coleg de-al sau. Conform anchetatorilor, Aurelian Giosan si-ar fi injunghiat cei doi colegi, apoi ar fi dat foc camerei de camin.

Medicii ajunsi la fata locului au constatat ca studentii injunghiati se aflau in stare foarte grava, unul dintre ei fiind in stop cardio-respirator. Echipajele medicale au incercat sa il resusciteze pe tanarul aflat in stare mai grava, insa fara succes, fiind declarat decesul acestuia. Celalalt student a fost transportat la spital.

Conducerea Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi a declarat, marti, ca studentii gasiti injunghiati si presupusul agresor al acestora au intrat cu medii peste 9 la Facultatea de Economie si Administrare a Afacerilor.

Pe de alta parte, un fost coleg al lui Aurelian Giosan a spus ca acesta, desi parea o persoana calma, in momentul in care se enerva putea deveni violent, existand situatii in care s-a certat in public cu alte persoane.

Conducerea universitatii iesene a precizat, totodata, ca este alaturi "de familiile si prietenii celor care au fost afectati de tragicul incident".