Opt migranti afgani, patru adulti si patru copii, au fost prinsi intr-un tren international, la iesirea din tara prin Curtici, unde politistii i-au gasit fara documente, ei sustinand ca intentionau sa ajunga intr-o tara Schengen, transmite Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presa remis, marti, de Politia de Frontiera Arad, in urma verificarii unui tren international ce iesea din tara prin Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, au fost prinsi, intr-un vagon, opt cetateni afgani.

Migrantii, patru adulti si patru copii, cu totii avand intre doi ani si 32 de ani, calatoreau intr-un tren care circula pe relatia Bucuresti - Budapesta, insa nu aveau asupra lor documente.

Identitatea le-a fost stabilita la sediul Politiei de Frontiera, unde afganii au solicitat azil in Romania, ulterior audierilor fiind inreptati spre centrul regional de la Timisoara.

Migrantii au declarat ca intentionau sa ajunga intr-un stat Schengen din vestul Europei, insa au fost opriti din calatorie, iar adultii sunt cercetati penal pentru tentativa de trecere ilegala a frontierei.