Trei parasutisti au fost implicati intr-un accident, duminica dimineata, pe aerodromul de la Clinceni, doi dintre ei pierzandu-si viata in urma incidentului, informeaza Mediafax. Cea de-a treia victima se afla internata la Spitalul Floreasca din Capitala.

parasutistiFoto: USER UPLOADED

Unul dintre parasutisti, un barbat in varsta de 40 de ani, a fost declarat decedat in urma unui stop cardiorespirator. Un altul, in varsta de aproximativ 30 de ani, a fost intubat si transportat de urgenta la spital. A treia persoana ranita era o femeie, tot parasutist, careia i s-a acordat ajutor medical si care initial era in stare constienta, fiind transportata la spital.

UPDATE 3: Femeia ranita in accident a decedat

Femeia ranita in accidentul de parasutism de la Clinceni, de duminica dimineata, a decedat la Spitalul Universitar, au declarat pentru Mediafax surse din Politie.

Tanara de aproximativ 27 de ani, Andreea Nica, era la primul salt cu parasuta.

Ea a sarit cu instructorul Adrian Constandache, iar dupa ei a facut saltul Dan Floroiu. Potrivit reprezentantilor Aeroclubului Bucuresti, instructorul avea o experienta de 4.000 de salturi, iar celalalt parasutist, de circa 100 de salturi.

Parasutistul Adrian Constandache, in varsta de 43 de ani, este de origine din Timisoara, unde a urmat cursurile Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului, dar s-a stabilit la Eforie Sud. Are doi copii.

Pe pagina sa de Facebook, prietenii ii ureaza sanatate si putere. Un tanar care i-a fost elev il numeste unul dintre cei mai buni instructori pe care i-a avut si ii multumeste ca i-a dat incredere si curaj.

Dan Floroiu, in varsta de 49 de ani, era din Galati si locuia la Iasi, potrivit paginii sale de Facebook. Era managing partner la o firma de IT din Iasi.

El ar fi sarit prea devreme si s-a ciocnit de instructor si de tanara, la o inaltime de 70 de metri, toti trei parbusindu-se pe pamant.

Floroiu a intrat in stop cardio-respirator si a decedat la locul accidentului.

Tanara, care era constienta, a fost transportata la Spitalul Universitar, unde a decedat.

Instructorul, aflat si el in stop cardio-respirator, a fost transportat la Spitalul Floreasca.

El are un traumatism cranio-cerebral, fiind intubat si ventilat, a declarat pentru Mediafax purtatorul de cuvant al unitatii si coordonatorul SMURD Bucuresti, Bogdan Oprita, apreciind ca starea barbatului este destul de grava.

Accidentul este cercetat sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti.

UPDATE 2:Parasutistii raniti au ajuns la Spitalul Floreasca si Spitalul Universitar

Cei doi parasutisti raniti in accidentul de duminica dimineata de pe aerodromul de la Clinceni au fost transportati la Spitalul Floreasca si la Spitalul Universitar din Capitala, cel care a suferit un stop cardio-respirator fiind in stare destul de grava.

Barbatul de aproximativ 30 de ani care a intrat in stop cardio-respirator dupa accident, inainte de a fi preluat cu elicopterul SMURD de pe aerodrom, a ajuns la Spitalul Floreasca, a declarat pentru Mediafax purtatorul de cuvant al unitatii si coordonatorul SMURD Bucuresti, Bogdan Oprita.

El are un traumatism cranio-cerebral si este supus unor investigatii, fiind intubat si ventilat, a mai spus Oprita, apreciind ca starea lui este destul de grava.

Cealalta victima, femeia care a fost preluata constienta de echipajul SMURD, a fost transportata la Spitalul Universitar.

UPDATE 1: Parasutele celor trei persoane implicate in accidentul care a avut loc, duminica, pe Aerodromul Clinceni s-au incurcat in aer, a precizat pentru Agerpres seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta din Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat, acesta fiind motivul pentru care s-au prabusit de la inaltime.

"Pana acum informatiile pe care le avem sunt despre trei parasutisti care au cazut. Am inteles ca s-au incurcat parasutele in timpul saltului. (...) Nu am avut astfel de situatii (...), asa cum e asta nu am avut", a declarat dr. Raed Arafat.

Acesta a adaugat ca unul dintre parasutisti a decedat iar ceilalti doi sunt in stare critica.

"Unul a fost gasit in stop cardiac, s-a incercat resuscitarea lui, dar fara reusita. Ceilalti doi se afla in stare grava, unul in stare critica, chiar am inteles in stop cardiac si el si este sub manevra de resuscitare la acest moment. Asteptam ca echipele care sunt la fata locului sa-i transfere la spital. Au fost trimise imediat un elicopter SMURD, de la SMURD Bucuresti, si echipe terestre la fata locului", a spus dr. Raed Arafat.