Ministerul Public precizeaza ca nu l-a scos de sub urmarire penala pe fostul presedinte Ion Iliescu, acuzat in dosarul mineriadei din iunie 1990, relateaza Rador. Clarificarea vine dupa ce surse judiciare anuntasera exact contrariul.

Purtatorul de cuvant al Ministerului Public, Robert Cazanciuc a explicat ca Parchetul Instantei Supreme nu a solutionat plangerea penala formulata de avocatul lui Ion Iliescu privind inceperea urmaririi penale in dosarul mineriadei din 13-15 iunie 1990.

Potrivit aparatorului fostului presedinte, procesul-verbal prin care s-a inceput urmarirea penala nu respecta conditiile legale de fond si de forma. Ancheta privindu-l pe fostul presedinte este parte separata din dosarul privind mineriada din 1990 si vizeaza implicarea mai multor ofiteri in rezerva din Ministerul de Interne in uciderea prin impuscare a patru persoane in Piata Universitatii.

Dupa ce in iunie 2007, Curtea Constitutionala a decis ca procurorii militari nu mai au voie sa ancheteze civili, dosarul a fost trimis Sectiei penale a Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie.